FIETSTOCHT

Het was redelijk weer de afgelopen keer, bewolkt met een rustig windje. We zijn vertrokken met 33 personen richting Loonse en Drunense duinen. Ondanks een beginnende bruine paarse heide hebben we gezien dat de natuur nog schreeuwt om water. Het was een gezellige fietstocht.
 
Op dinsdag 17 september 2019 staat alweer de laatste fietstocht van dit jaar gepland van de SWOG.
Start: Rotonde De Keizer aan de Maasdijk te Raamsdonksveer, vertrek 10.00 uur.
Deze laatste tocht gaat allereerst richting Werkendam, naar Fort Altena. Na het koffiedrinken rijden dan verder naar Tuincentrum Kolbach in Woudrichem waar de lunchpauze wordt gehouden. Deze keer nemen ook onze eigen boterhammen mee. Dan gaat de karavaan terug naar Geertruidenberg en nemen we bij de Mauritsstaete onze laatste afscheidsborrel.
 
Kosten en risico’s zijn zoals gebruikelijk voor rekening van de deelnemers. De SWOG wenst u een fijne dag toe. Wanneer slecht weer wordt voorspeld kunt u om informatie bellen met Jos Meijvis die tevens contactpersoon is voor deze rit. Telefoonnummer 0162-512603.

Zelfstandig blijven wonen?

De wens van veel mensen is om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Door met u in gesprek te gaan, hopen we daar achter te komen.

Op basis van de thema’s ‘Ik, Huis en Wijk’ gaan we tijdens de avond in gesprek over wat er nodig is om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Is uw huis hiervoor geschikt? Ook als u ouder wordt, minder mobiel bent of ondersteuning nodig heeft? Hoe ervaart u de wijk Raamsdonksveer-Noord? Wat gaat goed en waar kan het beter? En hoe kunt u zelf bijdragen aan verbeteringen? Want kleine verbeteringen kunnen soms al veel invloed hebben op uw woonplezier. Wij zijn benieuwd naar uw ideeën, wensen en ervaringen!

Schrijf woensdagavond 18 september van 19.00 tot 21.30 uur in uw agenda. De locatie is Buurthuis De Schelf, Burgemeester Krijgsmangeerde 46 in Raamsdonksveer. Om praktische redenen is het fijn als u zich voor 9 september aanmeldt via langerthuis@geertruidenberg.nl. Graag tot ziens op 18 september!

FIETSTOCHTEN

Afgelopen keer hebben we het wederom geweldig getroffen met het weer en hebben we overal buiten op het terras gezeten. Maar liefst 37 deelnemers hebben genoten van deze dag.

 Op dinsdag 3 september 2019 staat er weer een nieuwe fietstocht gepland van de SWOG. Start: Plein Kruisgebouw te Raamsdonk, vertrek 10.00 uur.

Deze fietstocht gaat naar de heidevelden van de Loonse en Drunense duinen, die in deze tijd, in prachtige bloei staan, dit in tegenstelling met vorig jaar door de geweldige droogte. Vanuit Raamsdonk vertrekken we richting Kaatsheuvel. Bij manage Pullens drinken we koffie en rijden dan verder naar de Rustende Jager in Udenhout, waar de lunchpauze wordt gehouden. De karavaan trekt hierna verder naar Klein Dongen voor de laatste rustpauze bij Cafe Den Dreef. Dan via De Halve Zolenpad huiswaarts.

Kosten en risico’s zijn zoals gebruikelijk voor rekening van de deelnemers. De SWOG wenst u een fijne dag toe. Wanneer slecht weer wordt voorspeld kunt u om informatie bellen met Hans van Dortmont die tevens contactpersoon is voor deze rit. Telefoonnummer 06-53768782.

 

Vacature Teamcoördinator

De SWOG voert voor de gemeente Geertruidenberg het ouderenbeleid uit in de kernen Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg. Eén van de doelstellingen is het bevorderen dat (kwetsbare) ouderen zo lang en zelfstandig mogelijk in de eigen woon- en leefomgeving kunnen blijven wonen. Bij de SWOG zijn ca. 110 vrijwilligers en 1,5 fte. medewerkers werkzaam. De SWOG heeft een nauw samenwerkingsverband met de overige welzijnsorganisaties in de gemeente. Op bestuurlijk en toezichthoudend niveau is er sprake van een personele unie met Stichting Zorgorganisatie Het Hoge Veer.

Functie Teamcoördinator SWOG:

  • aansturen en coachen als operationeel leidinggevende van medewerkers en vrijwilligers;
  • functioneert direct onder de directeur/bestuurder;
  • verder ontwikkelen van de organisatie;
  • verder ontwikkelen van toekomstbestendig beleid;
  • samenwerken en zelfstandig kunnen werken;
  • verbindend; creatief; ondernemend; communicatief;
  • behalen van kwalitatieve, kwantitatieve en financiële doelstellingen;
  • representatie van de organisatie;
  • samenwerken en contacten onderhouden met stakeholders;
  • jaarbeleidsplan en verantwoordingsdocumenten opstellen;
  • HBO werk- en denkniveau;
  • opleiding HBO-management zorg en welzijn niveau 4 (of soortgelijke diploma’s);
  • ervaring en/of kennis welzijnssector ouderen, management en leidinggeven.

Wij bieden:

  • een uitdagende en dynamische functie en werkomgeving;
  • een contract (in eerste instantie voor bepaalde tijd) van 20 of 24 uur per week;
  • goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening;
  • salaris indeling binnen schaal 8 CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.

De sollicitatiegesprekken worden gehouden op 19 september a.s. Een competentietest kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor informatie over de SWOG kunt u de website raadplegen (www.swog.nl). Voor inhoudelijke vragen rond de functie kunt u contact opnemen met Ariëtte van de Steeg (0162-520706 / a.vandesteeg@swog.nl).

Sollicitatiebrieven inclusief CV dienen vóór 9 september.a.s. op ons kantoor te zijn aangekomen. U kunt uw sollicitatie richten aan: Trees van Ham (medewerkster HR), Hoge Veer 1, 4941 KH Raamsdonksveer of t.vanham@hogeveer.nl

FIETSTOCHTEN

Ook deze keer weer prachtig fietsweer met een lekker windje ter afkoeling. Met 36 personen zijn we gaan koffiedrinken bij het tennispark in Dongen. Via de Duiventoren binnendoor naar Golfpark Brabant in de Rijen voor de lunchpauze. De laatste stop bij Woods ofwel “Het Brabants Bontje” en toen huiswaarts.

Op dinsdag 20 augustus 2019 staat er weer een nieuwe fietstocht gepland van de SWOG.
Start: Plein Kruisgebouw te Raamsdonk, vertrek 10.00 uur.
Deze fietstocht gaat door prachtige polders van de Langstraat en de mooie bossen van de Drunense duinen. Vanuit Raamsdonk vertrekken we via de Halve Zolenpad richting Waalwijk. We gaan er even af om koffie te drinken en rijden dan over het nieuwe gedeelte van de Zolenpad verder richting Nieuwkuijkse Molen, waar de lunchpauze wordt gehouden.
Daarna vervolgen wij onze weg langs de rand van de Drunense Duinen, met een laatste stop bij mini camping De Bonte Kraai en dan weer richting huiswaarts.

Kosten en risico’s zijn zoals gebruikelijk voor rekening van de deelnemers. De SWOG wenst u een fijne dag toe. Wanneer slecht weer wordt voorspeld kunt u om informatie bellen met Jos Meijvis, die tevens contactpersoon is voor deze rit, telefoonnummer 0162-512603.

Vrijwilligersvacature

Fietstocht

De weersverwachtingen waren verre van ideaal om te gaan fietsen en heeft veel mensen weerhouden. Met een kleine groep van 13 personen zijn we toch vertrokken via Waspik naar Waalwijk. Door werkzaamheden moesten we de route verleggen en via het Capelse veer en het Drongelse veer naar café ’t Baarsje voor een bakkie koffie. Met een lekker windje over de dijk langs de Bergsche Maas, met een prachtig uitzicht, richting Heesbeen naar een nieuwe stopplaats, Recreatie- + Kampeerboerderij Waleuk. In de loods van de boerderij hebben we onze boterhammen opgegeten. Verder naar Waalwijk, Sprang Capelle en Waspik met een laatste rustplaats Den Bolder, en daarna weer huiswaarts.

Op dinsdag 9 juli 2019 staat er weer een nieuwe fietstocht gepland van de SWOG.

Start: Gereformeerde Kerk Maasdijk te Raamsdonksveer, vertrek 10.00 uur

Deze keer gaan we naar het land van Heusden en Altena. Vanuit Raamsdonksveer vertrekken we richting Dussen. Na de koffiepauze gaat de stoet richting Genderen. In het Hart van Genderen kunnen we onze boterhammetjes eten en fietsen daarna richting Dussen. Daar zullen we een korte pauze houden en via de Keizersveerse brug huiswaarts.

Het deelnemen aan de fietstocht is gratis. Kosten en risico’s zijn zoals gebruikelijk voor rekening van de deelnemers. De SWOG wenst u een fijne dag toe. Wanneer slecht weer wordt voorspeld kunt u om informatie bellen met de heer Jos Meijvis, die tevens contactpersoon is voor deze rit, telefoonnummer 0162-512603.

Vacature

Vacature – Post rondbrengen:

Onze trouwe vrijwilliger, Dhr. Verhagen, heeft ruim 20 jaar de post van de SWOG  rondgebracht.

Hij haalde 2x per week de enveloppen op en fietste door Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk om alles te bezorgen.

Met zijn ruim 90 jaar is het tijd om het wat rustiger aan te doen.

Wie zou het leuk vinden om de post van de SWOG rond te brengen?

Voor meer informatie bel 0162-520706

 

Nieuwe pinautomaten

Zo zien alle pinautomaten er binnenkort uit

Het wordt even wennen, maar over anderhalf jaar zijn alle pinautomaten in Nederland felgeel. Vanmorgen is de eerste ‘Geldmaat’, de nieuwe gezamenlijke felgele pinautomaat van ABN, ING en Rabobank, onthuld in Soest. Eind volgend jaar zijn alle pinautomaten omgebouwd.

Doordat Nederlanders steeds minder met contant geld betalen, wordt het voor banken kostbaar om een netwerk van duizenden pinautomaten in de straten in stand te houden. Hoewel ABN, ING en Rabobank afgelopen jaren op veel locaties automaten hebben weggehaald, telt Nederland nog steeds zevenduizend pinautomaten. Op 3.200 locaties, vaak in drukke winkelgebieden, staan er bovendien meerdere van verschillende banken vlak naast elkaar.

Honderden automaten zijn de laatste jaren bovendien doelwit van criminelen geweest, die ze via plofkraken probeerden op te blazen. Vorig jaar gebeurde dat nog 42 keer. Omdat een deel van de huidige pinautomaten nog dichtbij woningen staat, betekenen die kraken risico’s voor omwonenden.

Vandaar dat ABN Amro, ING en Rabobank afgelopen november bekend maakten een gezamenlijk netwerk van pinautomaten op te zetten. Dat doen ze samen met exploitant Geldmaat, het voormalige Geldservice Nederland, dat al sinds 2011 alle pinautomaten beheert en onderhoudt.

‘Ontdubbeld’

De onthulling van de eerste Geldmaat in Winkelcentrum Overhees in Soest vormt het startschot van een grote tot eind 2020 durende ombouwcampagne. Volgens Erik Kwakkel, ceo van Geldmaat, blijven de meeste huidige automaten op dezelfde plek staan. Soms zal een automaat worden verplaatst. Automaten zullen worden weggehaald (‘ontdubbeld’) op plekken waar er veel staan. ,,Maar op sommige plekken komen er ook automaten bij. Het allerbelangrijkst is dat contant geld overal beschikbaar blijft in een tijdsgewricht waarin we steeds minder met cash betalen.”

Grote voordeel van de nieuwe automaten is dat consumenten er, uiteraard zover hun saldo toelaat, net zo vaak kunnen pinnen als ze willen. Een klant van ING kan nu bij een automaat van ABN of Rabobank ‘slechts’ 250 euro opnemen, vier keer minder dan bij de oranje pinautomaat van ING. Ook klanten van andere banken, zoals de Volksbank, kunnen terecht bij Geldmaat. Die bank houdt overigens voorlopig zijn eigen automaten. Kwakkel sluit echter niet uit dat de Volksbank – die merken als SNS en ASN voert – zich later ook aansluit.

Kwakkel hult zich in nevelen over het aantal automaten dat uiteindelijk overeind blijft. Ook weigert hij een planning te geven van steden of regio’s waar de nieuwe automaten het eerst verschijnen. ,,We plannen per kwartaal en beginnen met de opname-automaten”, wil hij slechts kwijt. ,,Afstortingsautomaten en automaten waar je zowel kunt opnemen en storten volgen later.” Over dag en tijdstip van vervanging doet Geldmaat sowieso geen uitspraken. ,,Dat kan verkeerde types aantrekken.”

Ouderenbonden

Uitgangspunt blijft dat er overal in Nederland in een straal van vijf kilometer een pinautomaat beschikbaar blijft. ,,We vinden het belangrijk dat iedereen zelfstandig gebruik kan maken van onze automaten”, stelt Kwakkel ,,Daarom blijven we in overleg met consumenten via de belangengroepen. De geldautomaten van Geldmaat zijn er voor iedereen.”

Kwakkel beklemtoont dat afgelopen tijd overlegd is met belangenorganisaties als de Consumentenbond, Oogvereniging en ouderenbonden over de bediening van de nieuwe automaat, met name de ontwikkeling van het scherm dat getoond wordt, ,,Ze waren daar erg enthousiast over.”

Bron: Algemeen Dagblad, 12 juni 2019

Fietstocht

Afgelopen keer was het heerlijk fietsweer met een aangename temperatuur en vrijwel windstil vertrokken we met 27 personen richting Zwaluwe. Na de koffie in ’t Roer om ging de stoet naar gemeenschapshuis De Domp om onze boterhammen op te eten. De afsluiting was bij de Mauritsstaete in Geertruidenberg.

 

Op dinsdag 25 juni 2019 is er weer een nieuwe fietstocht van de SWOG. Start: 10.00 uur vanaf het plein Kruisgebouw te Raamsdonk.

De vijfde tocht van dit jaar gaat in de richting van Oud Heusden en we zoeken het water op. Via Waalwijk rijden we langs de Maas naar Heesbeen. Via de polder rijden we dan weer huiswaarts en de totale afstand is circa 43 kilometer.

 

Het deelnemen aan de fietstocht is gratis en aan- en afmelding is niet nodig. Kosten en risico’s zijn zoals gebruikelijk voor rekening van de deelnemers. De SWOG wenst u een fijne dag toe. Wanneer slecht weer wordt voorspeld kunt u om informatie bellen met de heer Jos Meijvis, die tevens contactpersoon is voor deze rit. Telefoonnummer 0162-512603.