Trema:

Infopunt Vervoer Geertruidenberg

De vrijwilligers van Infopunt Vervoer Geertruidenberg helpen jong en oud graag op weg. Deze vrijwilligers beantwoorden vele vragen rondom vervoer zoals:

–                     Ik wil graag een OV-Chipkaart bestellen, hoe werkt dit?

–                     Ik wil graag met mijn (klein)kinderen naar een attractiepark, hoe komen we daar?

–                     Binnenkort ga ik naar het ziekenhuis in Breda, hoe werkt het openbaar vervoer?

–                     Ik ben niet bekend met het treinvervoer, hoe werkt dit?

–                     In welke gevallen kan ik gebruik maken van de Deeltaxi, Valys en de Lijnbus?

–                     Waar kan ik de dienstregeling vinden van de bus?

–                     Kan ik reizen met een rollator of rolstoel?

–                     Mag de hulp-of geleide hond mee in de bus, de trein of taxi?

–                     Wat zijn de tarieven van mijn reis, en kom ik in aanmerking voor korting in het openbaar vervoer?

 

Voor meer informatie en ondersteuning kunt u contact opnemen met het Infopunt Vervoer Geertruidenberg, Trema Welzijn. Contact: Telefoonnummer 0183-408444 en Per mail: infovervoergeertruidenberg@trema.org

 

Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW)

Soms zit het in uw leven even niet mee. Er gebeuren zaken waar u geen raad mee weet of waar u niet goed mee om kunt gaan. Zit u met zulke vragen of problemen waar u zelf en zelfs met behulp van uw omgeving niet verder mee komt? Dan bent u bij het maatschappelijk werk wellicht op de juiste plaats..

Het maatschappelijk werk ondersteunt u om weer grip te krijgen op uw eigen leven. Dit kan op alle leefgebieden zijn waar u mee te maken heeft: verwerking, relaties, financiën, wonen, problemen met maatschappelijke organisaties, invullen formulieren, schulden, overlijden van een naaste, etc. Het maatschappelijk werk kan u steuntje in de rug bieden zodat u straks weer zelfstandig verder kunt. Dit doen we samen met u. Wij nemen niet over maar geven u die ondersteuning om het weer zelf te kunnen.

 

Contact

Adres: Wilhelminalaan 11C te Raamsdonksveer.

Het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) is dagelijks aanwezig voor afspraken van 09.00 – 17.00 uur.

Telefoon: Het AMW is bereikbaar via het centrale nummer van Trema Welzijn (0183-408444) of rechtstreeks op locatie tijdens de ochtenden op nummer: 0162-520387

Spreekuur: Er is een vrij inloopspreekuur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen 09.00- 10.30 uur.

Mail: Maatschappelijkwerk@trema.org

 

Jongerenwerk

Het jongerenwerk richt zich in de gemeente Geertruidenberg op jeugd in de leeftijd van 12 t/m 24 jaar. Middels straatwerkzaamheden wordt aangesloten bij verschillende groepen jeugd die hun vrije tijd in de openbare ruimte doorbrengen. Het jongerenwerk gaat actief met de jeugd in contact om de jongeren te leren kennen. Wie zijn ze, wat houdt ze bezig en hebben ze iets nodig? Vanuit deze vroegsignalering en de signalen die binnenkomen via netwerkpartners, organiseert het jongerenwerk een aanbod wat op maat is afgestemd op een groep jongeren. Dit aanbod vindt voornamelijk plaats in de vorm van projecten, welke kunnen bestaan uit  diverse activiteiten. Zo heeft als voorbeeld de jongerenwerker gedurende 2 maanden met jongeren fietsen opgeknapt voor bewoners van stichting Prisma maar is er ook, als onderdeel van een project gericht op jeugdoverlast, op 14 verschillende locaties in de gemeente, gevoetbald. Of neem de dropping die werd georganiseerd, om kennis te maken met een grote groep jeugd welke nu onder begeleiding van het jongerenwerk tweemaal per week een plek heeft gevonden in buurthuis de Schelf in Raamsdonksveer. Naast een groepsgerichte aanpak levert het jongerenwerk ook individuele aandacht voor jongeren, indien zij ondersteuning behoeven. Het jongerenwerk ondersteunt hen bij het vormen van een hulpvraag zodat een andere professional er bij kan worden gehaald, of geeft daar waar mogelijk zelf het spreekwoordelijk steuntje in de rug die leidt tot zelfredzaamheid.

 

Contact:

Facebook: Larissa Jongerenwerk Trema

Mail: Larissa.Panjer@trema.org

Telefoon: 06-50972559

 

Ruimte

Trema Welzijn stelt ook haar ruimte beschikbaar voor activiteiten van andere organisaties, mits mogelijk en het werk aansluit op datgene waar Trema voor staat. Zo maakt Novadic-Kentron gebruik van de spreekkamers voor contacten met haar klanten uit de gemeente en verzorgt de GGZ een ontmoetingsactiviteit (De Aanloop)  op de woensdagmorgen voor mensen die daar behoefte aan hebben.

 

De Aanloop

Op woensdagmorgen organiseert de GGZ een inloopochtend/ontmoetingsochtend bij Trema voor mensen die behoefte hebben om andere mensen te ontmoeten en een praatje te maken. Deze ochtend is voor iedereen vrij toegankelijk.

De Aanloop is iedere woensdagmorgen van 09.30 – 12.30 uur in het pand van Trema aan de Wilhelminalaan 11C in Raamsdonksveer.